Aasta eurooplase tiitli sai Allar Jõks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks.
Allar Jõks. Foto: Jelena Rudi

Eesti Euroopa Liikumise (EEL) nõukogu otsustas anda aasta eurooplase tiitli tänavu vandeadvokaat Allar Jõksile.

Advokaadibüroo Sorainen vandeadvokaat ja teenusmajanduse koja juhatuse liige Allar Jõks sai tiitli tänuks euroopalike väärtuste ja avatud valitsemiskultuuri eest kostmisel ning tegutsemisel Eesti avalikkuses, kus on kindel koht ka tugeval kodanikuühiskonnal, teatas liikumise pressiesindaja.

«EELi nõukogu pidas käesoleval aastal vajalikuks rõhutada euroopalikke väärtusi ja avatud valitsemiskultuuri. Nii nagu Euroopa on midagi enamat kui Euroopa Liit ja euroopalikkus rohkem kui vaid ELi aluslepingud, on ka käesoleva aasta aasta eurooplane midagi enamat kui vaid ELi asja ajaja Eestis. Seega tunnustame inimest, kes on Eestis kõnelenud ja tegutsenud avatud valitsemiskultuuri ja euroopalike väärtuste eest,» selgitas Eesti Euroopa Liikumise juhataja Mariita Mattiisen.

Arvestades asjaolu, et ühiskonnateadlased ning teised inimesed on väärtuste kriisist viimasel ajal palju rääkinud, on hetkel just sobilik tunnustada kedagi, kes nende teemade olulisust on rõhutanud, leiab liikumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles