Kaitseliitlased tahavad veetornist teha mägironimiskeskuse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägironimisseinu on paljudes Eesti linnades.
Mägironimisseinu on paljudes Eesti linnades. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Kaitseliidu Alutaguse malev tegi Jõhvi vallavalitsusele ettepaneku lubada kasutada Jõhvi veetorni mägiinstruktorite koolitamiseks ning tõsta seeläbi ka noorte huvi Kaitseliidu vastu.

«Tegelikult tuleks seda torni inspekteerida ka ohutuse seisukohalt, sest kindlasti soovib Kaitseliit sinna seintesse ronimiseks ka mingeid konkse lüüa,» rääkis Jõhvi abivallavanem Priit Kesler Põhjarannikule.

Neli aastat tagasi asutatud Kaitseliidu Alutaguse maleva mägiinstruktorite kooli juht Olev Mark ütles, et selline mõte tekkis tal juba aasta tagasi.

Margi sõnul on positiivne, et Kaitseliidu veetorni ronimisharjutusi saaksid huvilised jälgida. «Me ei taha ennast kusagile peita, las kõik näevad, ehk saame seeläbi ka noori juurde,» rääkis ta.

Kui vallavalitsus oma nõusoleku annab, siis tuleb Kaitseliidul enam kui 20 meetri kõrguse torni seinale ronimisnukid paigaldada, mis läheks Margi sõnul maksma paarkümmend tuhat krooni.

Jõhvi vallavõimud on viimasel ajal astunud samme, et aastaid kasutult seisvale veetornile atraktiivset otstarvet leida, kandes torni ehitusregistrisse.

Jaanuaris kiitis volikogu heaks torniümbruse maa munitsipaalomandisse taotlemise, kevadel tahab vallavalitsus Jõhvi tuua maaülikooli tudengid, kes pakuksid välja oma ideid torni kasutuselevõtuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles