Elukutselised päästjad panid kangelastegusid toime ka vabal ajal

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala
Postimees.ee avaldab täna märkimisväärsemad ja südamlikumad lood meie seas liikuvatest kangelastest.

Tänavu 30. jaanuaril oli Peeter Kiirend, kes töötab Saaremaal Orissaare päästekomandos meeskonnavanemana, mandril käimas. Tal oli vaba päev.

Kui ta sel reede õhtul siis mööda maanteed Virtsu poole sõitis, et praamiga kodusaarele naasta, märkas ta Hanila vallas Hanila-Silluksel äkki tee ääres üpriski suurt tuld, mida ta algul lõkkeks pidas. Tähelepanelikumal silmitsemisel sai ta aga, oma suureks imestuseks aru, et see «lõke» liigub.

Peeter pidas kohe auto kinni ning kiirustas asja lähemalt uurima. Nüüd selgus, et tegemist on inimesega, kelle riided ja habe olid leekides. Peeter kustutas kättesaadud vahendite abil kiiresti leegid.

Ta sai ka ise seejuures kätele põletushaavu, aga seda märkas ta alles siis, kui kohalekutsutud kiirabi ka talle esmaabi osutada soovis.

80-aastane raskeid põletushaavu saanud tuleohver viidi kriitilises seisundis Pärnu haiglasse.

Õnnetuskoht asub suhteliselt lähedal Risti-Virtsu maanteele ja sealt sõitis sel ajal mööda teisigi autosid. Kahjuks ei märgatud neist üheski leekides olevat inimest.

Šokis naaber tuli korterist lahkuma veenda

Aare Kruusmaa on juba seitse aastat Läänemaal Pürksi päästekomandos päästja ametit pidanud. Möödunud aasta 7. novembril ta siiski tööl ei olnud, sest tal oli vaba päev.

Mõnikümmend minutit peale südaööd tundis ta aga oma kodus tuppa imbuvat plastmassi põlemise lõhna. Kui ta oma asja maja trepikotta uurima läks, selgus, et suits tuleb naabri korterist.

Õnneks polnud uks lukus lukus ning Aare õnnestus, hoolimata tugevast suitsust, sinna siseneda. Ta laskus käpuli ning asus naabrit hüüdes teda otsima. Viimane oli aga oma vannituppa peitu pugenud.

Lisaks oli naaber ka tema kodus toimuvast šoki saanud ega allunud esmalt Aare nõudmisele koos temaga põlevast korterist välja roomata. Siiski suutis Aare lõpuks veenda naabrit ennast järgima, koos roomati korteri ukseni, väljuti ning suleti uks enda järel.

Seejärel helistas mees kohe häirekeskusesse, aga samuti valvesolnud Pürksi päästekomando päästjale. Ühiste jõududega kustutati korteripõleng ning anti kannatanu kiirabimeedikute hoole alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles