Tiik: Venemaa retoorikale ei maksa tähelepanu pöörata

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suursaadik Venemaal Simmu Tiik.
Eesti suursaadik Venemaal Simmu Tiik. Foto: Peeter Langovits

Tänasel riigikogu väliskomisjoni istungil viibinud Eesti suursaadik Venemaal Simmu Tiik soovitab mitte pöörata liiga suurt tähelepanu Moskvast kostvale negatiivsele retoorikale.

«Tihtipeale on Venemaal öelda seda või teist väga paljude riikide kohta ja kui me väga püüdlikult korjame välja kõik selle, mida keegi Venemaal meie kohta ütleb, siis meile võibki jääda mulje, et me oleme kuidagi erilise tähelepanu all, tegelikult see niimoodi ei ole,» ütles ta «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Tiigi sõnul tuleks Eestil keskenduda Venemaa suunal oma praktilistele huvidele. «Kui vaadata numbreid, siis vähemalt kolmel viimasel aastal meie kaubavahetus on tõusnud just ekspordi osas iga aasta võrreldes eelmisega üle 50 protsendi, meie eksport on tugevasti plussis, Vene turiste on viimasel kolmel aastal olnud samuti ligi 50 protsenti rohkem igal aastal.»

Kommenteerides Venemaa väidetavat vägede koondamist riigi loodepiirkonda, ütles Simmu Tiik, et paljud spetsialistid räägivad hoopis vägede koondamisest Kaug-Itta Hiina piiri äärde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles