Open Spiritil leiti esimese ööpäevaga viis lõhkekeha

Mirjam Mäekivi
, uudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Open Spiritil osalev sõjalaev
Open Spiritil osalev sõjalaev Foto: Liis Treimann

Miinitõrjeoperatsioonil Open Spirit on esimese 24 tunni jooksul leitud viis maailmasõdade aegset lõhkekeha, neist ühe tegid mereväelased eile kahjutuks, teised lõhatakse esimesel võimalusel.

Rootsi miinijahtijad Koster ja Sparo leidsid kokku kolm kontaktmiini, kaks kontaktmiini on avastas Prantsuse miinijahtija Sagittaire, teatas kaitseväe peastaap. Kõik leitud miinid asusid Tallinna lahes Naissaare ja Aegna lähistel.

Open Spirit on selle aasta suurim miinitõrjeoperatsioon Läänemerel, millest võtab osa 19 laeva 12 riigist. Koos rahvusvahelise tuukriüksusega osaleb operatsioonil pea 700 mereväelast.

Miinijahtijad ja tuukrid alustasid lõhkekehade otsimist eile Tallinna lahel, Hiiumaa ja Vormsi ümbruses ning Suures väinas.

14.-25. maini kestva operatsiooni eesmärk on sõdade käigus veesatud meremiinide ja muude lõhkekehade avastamine ja kahjutuks tegemine. Alates 1994. aastast on miinitõrjeoperatsioonide käigus Eesti vetest leitud pea 700 lõhkekeha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles