Kalev Rebane peab neljapäeval kohtu ette astuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Rebane.
Kalev Rebane. Foto: MIHKEL MARIPUU/PM/EMF

Liiklusreguleerijat autokapotil sõidutanud Kalev Rebasel tuleb neljapäeval astuda kriminaalsüüdistustega kohtu ette.


Harju maakohtus toimub Rebase süüasjas eelistung, kus pooltel on võimalik kohtule esitada taotlusi ning kohus määrab protsessi algusaja.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Rebast (28) liiklusreguleerija juhtumi asjus inimelu ohtu asetamises ja võimuesindaja suhtes vägivalla toimepanemises. Sellele süüasjale on liidetud Rebase suhtes varem alustatud kriminaalasi, milles meest süüdistatakse avaliku korra raskes rikkumises.

Kalev Rebane sattus viimati kriminaaluurimise alla mullu novembri lõpus, kui ta eiras ASi Ühisteenused liiklusreguleerija Arvo peatumismärguannet ja vedas ametnikku oma auto kapotil ligi kilomeetri jooksul kaasa.

Liiklusreguleerija andis 27. novembri pärastlõunal Tallinnas Vabaduse väljakul peatumismärguande Ford Mustangile, mille juht tema väitel seda aga eiras ja jätkas sõitu Kaarli puiestee suunas.

Kuna liiklusreguleerija ei jõudnud piisavalt kiiresti liikuva sõiduki eest ära hüpata, kukkus ta auto kapotile. Sellest hoolimata jätkas Fordi roolis olnud Rebane sõitu, suundudes Põhja-Tallinna poole.

Rebane vedas liiklusreguleerijat kapotil ligi kilomeeter maad ning ametnik pääses autolt maha alles Telliskivi tänaval. Ühisteenuse töötaja kutsus välja politsei, kes pidas Rebase kinni. Kiirabi toimetas samal ajal liiklusreguleerija traumapunkti, kus tal vigastusi ei tuvastatud.

Politsei alustas kriminaaluurimist ning selgitas, et Rebane ähvardas liiklusreguleerijat füüsilise vägivallaga ning asetas oma käitumisega ohtu tema elu.

Rebane on kõik süüdistused tagasi lükanud, kinnitades, et helkurvesti kandnud liiklusreguleerija hüppas ise tema tööauto kapotile ega soovinud sealt enam lahkuda. «Pidasin auto iga kümne meetri tagant kinni ja palusin tal kapotilt lahkuda, kuid ta ei teinud seda. Mees lihtsalt karjus minu peale. Kui taga olnud autod hakkasid signaali laskma, sõitsin jälle veidi edasi ja peatasin auto siis taas. Auto kiirus oli maksimaalselt 10 kilomeetrit tunnis,» on Rebane BNSile toimunut kirjeldanud.

Liiklusreguleerija juhtumi süüasjale liitis prokuratuur Rebase varasema süüdistuse, mis saadeti kohtusse juba mullu sügisel. Prokuratuur süüdistab selles Rebast avaliku korra raskes rikkumises, mille eest näeb karistusseadustik ette kuni viieaastase vangistuse.

Politsei uurimisandmetel sattus Rebane seadusega pahuksisse mullu 5. mai öösel Tallinna vanalinnas, kus tal tekkis Vana-Turu tänaval asuvas Clazzi söögikohas tüli kahe mehega. Eeluurimisel kogutud tõendite järgi ründas Rebane mehi ja lõi neid.

Rebane on ka neid süüdistusi eitanud, kinnitades, et hoopis temale tungiti kallale ning ohver oli tema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles