Lepp ostis raskustes Kruudalt telekanali Kalev Sport

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Lepp.
Toomas Lepp. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Oliver Kruudalt Kalev Spordi ostnud Toomas Lepp tahab kanalit üleval pidada reklaamirahast. Läbirääkimised käivad ka investorite kaasamiseks.


Lepp, kes oli ühtlasi Kalev Spordi peaprodutsent, rääkis, et plaanide tegemiseks läheb neil mõni nädal aega. See aeg kulub muu hulgas selleks, et välja mõelda muudatused, mida on vaja teha programmi ligitõmbavamaks muutmiseks.



Kanali nimi muutub, ent see jääb endiselt spordikanaliks, mida hakkab juhtima Kalev Meedia senine sporditoimetuse juhataja Ivar Jurtšenko.



Lepp ei osanud eile Postimehele öelda, kuidas täpselt on kavas telekanalit praegusel kriisiajal majandada ning kas selleks on kavas laenu võtta. Küll käivad tema sõnul läbirääkimised, et kaasata firmasse uusi osanikke.



Sulgemine ootab kanalit Neljas, mille Lepp ühes spordikanaliga ostis.



Telekanali ostuhinda ei tahtnud Lepp nimetada, kuid ta ei nõustunud väitega, et see oli sümboolne. «Kes arvavad, et ostuhind on üks kroon, need eksivad,» lausus ta.



Küsimusele, kas telekanal jätkab koostööd Tallinna linnavalitsuse saadete edastamise osas, vastas Lepp: «Igasuguste ostetavate saadetega on nii, et kellel on raha, see saab ka osta. Oleme sõltumatud ja töötame kommertsalustel.»



Kommivabrikant Kruuda katsetused meedias on Kalev Spordi müügiga sisuliselt lõppenud. Kruuda ostis kahe aasta jooksul kokku suure hulga erinevaid ajakirju, ühe tasuta ajalehe, raadiokanali, telekanali ning lõi nullist Kalev Spordi ja internetiportaali. Päris alguses rääkis Kruuda koguni oma päevalehe loomisest.



Kogu toimetus koondati Tallinna kesklinnas asuvasse kontorisse, kus ainuüksi üürihind võis asjatundjate hinnangul olla pool miljonit krooni kuus. Lisaks toimetused või kaastöötajad väljaspool Tallinna.



Jaanuari keskel teatas Kalev Meedia, et koondab majandusraskuste tõttu 200 töötajast ligi 150 inimest. Samal ajal sulges firma 11 ajakirja, peakorter koliti aga kesklinnast ära odavama pinna peale.



Kalev Meedia sai juunis lõppenud majandusaastal 58 miljonit krooni kahjumit. Juulis alanud majandusaasta esimeses kvartalis oli puhaskahjum 23,2 miljonit krooni.



Kruuda on varem ajakirjanduses öelnud, et tekkinud olukorra põhjustajaks on majanduskriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles