Korp esitas avalikkusele komandeeringuaruande

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika-lähetusest tagasi Tallinna jõudnud Nõmme linnaosa vanem Erki Korp kinnitas, et sai reisilt palju uusi teadmisi ja inspiratsiooni.
Ameerika-lähetusest tagasi Tallinna jõudnud Nõmme linnaosa vanem Erki Korp kinnitas, et sai reisilt palju uusi teadmisi ja inspiratsiooni. Foto: Liis Treimann

Nõmme linnaosavanem Erki Korp rääkis täna oma 16 päeva kestnud lähetusest USA-sse, Florida väikelinna Destinisse ning hindas seda igati vajalikuks ja kasulikuks.


«Nõmme Rahu kogudus on teinud Destini Grace Lutheriani kogudusega 12 aastat koostööd ja eelmisel sügisel käis siin Destini kiriku ja ka kirikute liidu esindaja, kes andis mulle üle kutse järjekordsele koostööseminarile, kus arutatakse kirikusiseseid küsimusi, kuid laiemalt ka kogu kogukonna elu,» rääkis Korp linnavalitsuse pressikonverentsil.

«Ja kui nüüd rääkida sellest, et see lähetus kestis 16 päeva, siis lendamiseks kulus kaks päeva sinna ja kaks päeva tagasi. Ja kaheksa päeva oli väga tihe seminar, sealhulgas väga huvitavad ja sisukad vestlused inimestega. Lisaks veel neljal päeval erinevad kohtumised. Oli huvitav näha sealse linnavolikogu istungit,» lausus Korp.

Volikogu istung algas linna jaoks head tööd teinud inimeste tänamise ja tunnustamisega. Volikogu on seal seitsmeliikmeline ja istub näoga rahva poole. «Erinevus meie linnavolikoguga oli ka selles, et koosoleku lõpus tulid linnakodanikud saali. Ja kellel oli mõni konkreetne küsimus, see esitas oma saadikule küsimused, sai kohe vastused ja läks rahulolevalt ära,» meenutas linnaosavanem.

Esimese asjana, mis kohe ameeriklastelt üle võetakse ja Nõmmel käiku lastakse, mainis Korp sealses raamatukogus välja töötatud programmi, kuidas panna lapsi suvel lugema. «Arutame selle teema Nõmme raamatukogu juhtidega järgmisel nädalal läbi ja paneme töösse,» lubas ta.

Juulis tulevad Destini esindajad siia vastukülaskäigule ning toimub ühisseminar. Septembris aga saabuvad Rotary Klubi liinis siia sealsed ettevõtjad. «Ma arvan, et selleks, et asju hästi teha, areneda ja silmaringi laiendada, on kindlasti kasulik inimestega kohtuda,» resümeeris Korp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles