Kumari looduskaitsepreemia sai Taivo Kastepõld

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taivo Kastepõld.
Taivo Kastepõld. Foto: Tiiu Põld

Ornitoloog Taivo Kastepõldu tunnustati Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemiaga koos looduskaitse kuldmärgiga.

Preemia suurus on 2556 eurot ja selle andis Kastepõllule tänasel looduskaitsekuu avamisel üle keskkonnaminister Keit Pentus.

«Täna tahame tunnustada ornitoloog Taivo Kastepõldu, kes saab looduskaitsepreemia aastaid kestnud viljaka tegevuse eest Eesti looduse uurimisel ja Matsalu rahvuspargi juhtimisel,» ütles Pentus.

Kastepõld alustas Matsalus tööd 1970. aastal. Tema eestvedamisel võeti lindude rände uurimisel kasutusele Matsalu ESTONIA tähistusega rõngad ning Matsalust sai kogu Eesti lindude rõngastuskeskus. Rõngastamise korraldamisel tegi Kastepõld tihedat koostööd ka Eerik Kumariga, kelle õpilaseks ta oli.

1973. aastal asus Kastepõld tööle Matsalu looduskaitseala direktorina. Aastatel 1977-1992 juhatas ta rõngastuskeskuse tööd ja aastatel 1992-2005 juhtis taas Matsalu rahvusparki. Lisaks sellele on ta üle saja ornitoloogilise teadusartikli autor või kaasautor.

Eesti looduskaitsemärki antakse välja alates eelmisest aastast ja selle märgiga tõstetakse esile neid, kellel on teeneid looduse uurimisel, loodusteadmiste levitamisel, looduskaitse edendamisel, arendamisel ja tutvustamisel nii üleriigilisel kui ka rahvusvahelisel tasandil.

Tänavu saavad looduskaitsemärkide – hõbedaste tammelehtede – omanikeks lastekirjanik Jaan Rannap, folklorist Mall Hiiemäe, looduskaitseinspektor Guido Kapp, loodussaadete toimetaja Õie Arusoo, Palupõhja looduskooli juht Robert Oetjen ning tuntud loodushariduse edendaja Külli Kalamees-Pani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles