Toobal: maksame võlad aasta lõpuks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal.
Priit Toobal. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles, et erakonnal on 468 832 euro suuruse võla tagasimaksmiseks graafik olemas ning summa peaks saama tasutud aasta lõpuks.

Sama ütles Toobal ka riigikogu juures töötavale erakondade rahastamise järelevalve komisjonile, kes uuris erakonnalt võlgade tasumise tähtaega.

«Kava ei ole vahepeal muutunud. Oleme võlga pidevalt jooksvalt vähendanud ka ja püsime selles graafikus, mille iseenda jaoks oleme koos võlausaldajatega teinud,» ütles Toobal. Keskerakond on võlgu ettevõtetele, kes aitasid parteid kahtedel viimastel valimistel.

Toobali kinnitusel leiab erakond võla katteks kuluvad summad riigi poolsest toetusest, liikmemaksudest ja sponsoritelt. Partei saab riigieelarvest aastas üle 1,2 miljoni euro.

Komisjoni andmetel oli Keskerakonnal tänavu 31. märtsi seisuga võlgnevusi 468 832 eurot ja Erakonnal Eestimaa Rohelised 25 144 eurot. Teistel erakondadel selleks kuupäevaks võlgnevusi ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles