USA asevälisminister tunnustas Eesti usaldusväärsust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asevälisminister William Burns.
USA asevälisminister William Burns. Foto: SCANPIX

USA asevälisminister William Burns kinnitas täna Tallinnas, et Eesti on usaldusväärne partner, kes suhtub oma kohustustesse tõsiselt.

Eesti väärib tunnustust kaitse-eelarve senise taseme eest, samuti märkimisväärse panuse eest Afganistani operatsiooni, ütles Burns «Aktuaalse kaamera» teatel, vahendas ERR Uudised.

Välisminister Urmas Paetiga kohtunud Burns ütles, et Eesti on USA jaoks usaldusväärne partner, sest suhtub nii enda julgeolekusse, kui ka võetud liitlaskohustustesse tõsiselt.

«Eesti on tõepoolest aastate jooksul loonud aruka majandusarengu mudeli, aruka valitsemismudeli, eriti e-valitsemise osas, ning saavutanud arvestatava usaldusväärsuse ja läbipaistvuse, kuid ainult siin oleme kogu maailmas näinud ka nutikat kaitsemudelit, koos kõigi selliste rõhuasetustega, nagu näiteks küberkaitse, mis siin Eestis on ja mis on ka meid puudutanud paljude aastate jooksul,» lausus Burns.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles