Rahvaerakond: MSAde loomine on legaliseeritud korruptsioon

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ei poolda riigikogu parteide plaani luua maksumaksja rahastatud nii-öelda maailmavaate sihtasutused, sest peab seda läbinähtavaks ja küüniliseks katseks suunata veelgi rohkem kodanike raha kitsa ringi poliitikute kätte.

«Eesti kodanikke nööritakse juba praegu suurejooneliselt parteide riikliku rahastamise skeemi alusel, kus kõik inimesed hoiavad sõltumata oma poliitilistest eelistustest oma maksurahaga üleval Toompea
kartelliparteisid,» lausus Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Margo Miljand.

«Sellest hiigelsummast jääb aga ikka veel väheks ja nüüd on siis lagedale tuldud uue skeemiga. Tegemist pole millegi muu kui legaliseeritud korruptsiooniga, kus inimesed, kellel on võim otsustada
avaliku rahakoti üle, tõstavad enda taskusse sealt summasid, luues selleks eraldi seaduse ja tuues selleks kõige õõnsamaid õigustusi,» ütleb Miljand.

Konservatiivne Rahvaerakond leiab, et maailmavaate edendamine ja propageerimine on iga maailmavaadet omava huvigrupi - olgu ta siis partei või mõni muu selts - loomulik tegevus, mida tuleks aga harrastada oma vabast ajast ja liikmemaksude ning eraannetajate toel.

«Meie hinnangul ei saa kodanikuühiskonda ehitada ülevalt alla maksumaksja rahaga. Ühtlasi
leiame, et ühelgi kodanikul ei peaks olema kohustust pidada oma maksurahaga üleval poliitilisi jõude, mis on talle maailmavaateliselt vastumeelsed. Praegu see paraku nii aga on,» märkis Miljand.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles