Stelmach: keskerakondlikul küünilisusel pole piire

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudus kätega abilinnapea Vladimir Panov 2003. aastal ajakirjanike piiramisrõngas.
Raudus kätega abilinnapea Vladimir Panov 2003. aastal ajakirjanike piiramisrõngas. Foto: Liis Treimann.

Tallinna linnavõimu kavatsus võtta tänasel volikogu istungil vastu keskfraktsiooni liikme Andres Kollisti algatatud eelnõu nimetamaks 4. märtsi - kunagise abilinnapea Panovi vahistamise päeva - vaba ühiskonna päevaks, näitab seda, et keskerakondlikul küünilisusel pole piire, kinnitab volikogu opositsioon.


«Aastaid tagasi ametialase kuriteo kahtlusega arreteeritud Panovi kaasuse ümber keerleva eelnõu algatanud Kollist on ise Eesti Vabariigi kohtu poolt ametialase kuriteo eest kriminaalkorras süüdi mõistetud,» tõdes IRLi fraktsiooni kuuluv linnavolinik Nikolai Stelmach.

Stelmachi teatel tunnistas Tallinna linnakohtu kohtunik Eda Murak 26. oktoobril 2001 endise migratsioonifondi juhi Andres Kollisti süüdi ebaseadusliku laenu andmises ja karistas teda 29 930 krooni suuruse rahatrahviga.

Kaitsepolitsei süüdistuse kohaselt laenas Kollist migratsioonifondi juhina oma ametiseisundit kuritarvitades osaühingule Regionaalkapital Maa & Vara 1,8 miljonit krooni. Kuna Kollist tunnistas oma süüd tunnistas, siis langetas kohus otsuse lihtmenetluse korras.

«Süüta kannatajate päeva eelnõuga lagedale tulek viib mõttele, et sisimas tunneb Kollist end samuti süütuna ja omal ajal kohtus esitatud kahetsus polnud siiras. Näib, et kaitstes Panovi, õigustab Kollist tegelikult iseennast,» sõnas Stelmach. Ta lisas, et eilsel volikogu õiguskomisjoni koosolekul oma algatust kaitstes tunnistas Kollist, et pole Panoviga isiklikult eelnõu teemal lävinud.

«Seega on võimalus, et eelnõu autor polegi Kollist, vaid Savisaar, kes valades pisaraid Panovi kannatuste pärast, tegelikult Panovi häbematult ekspluateerib.Vähemalt see on hea, et linnavolikogu keskfraktsiooni liikmete seast sai Savisaarelt süüta kannatajate eelnõu algatamise ülesande ikkagi valgekraest Kollist, mitte aga korduvates vargustes ja jõhkrates kallaletungides süüdi mõistetud Rene Reinmann,» lausus Stelmach.

4. märtsil 2003 võeti toonane keskerakondlasest Tallinna abilinnapea Vladimir Panov ja kaitsepolitsei endine asedirektor Priit Tikerpe suure meediakära saatel korruptsioonikahtlusega vahi alla. Kuna asja arutanud kohtunik Ardi Šuvalov jäi vahele ühelt kohtualuselt altkäemaksu nõudmisega, venis kohtuprotsess kuni 2008. aastani. Siis loobus prokurör ootamatult süüdistustest ning viis aastat vintsutatud Panov mõisteti õigeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles