Tuuletu ilm kogus taas linna haisupilvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebameeldiv hais sunnib nina kinni hoidma.
Ebameeldiv hais sunnib nina kinni hoidma. Foto: Corbis / Scanpix

Täna hommikupoolikul levis Tallinnas taas õhus ebameeldiv lõhn, mis on keskkonnainspektsiooni hinnangul paljuski tingitud tuuletust ilmast.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul ütles, et teateid ebameeldivatest lõhnadest on tõesti tulnud, kuid lisas pärast andmete kontrollimist, et muretsemiseks ilmselt põhjust siiski pole.

Tema sõnul on teateid linnahaisudest tulnud täna hommiku jooksul kokku neli, neist esimene juba kella 6.10 ajal Randverest, kus olevat kiriku juures tunda bensiinihaisu. «Helistaja arvas, et lõhn tuleb Muugalt, kuid kontrollides selgus, et puhus põhjatuul, mis tähendab, et see sai tulla siiski vaid merelt,» rääkis Tuul.

Järgmised kolm teadet saabusid kella 10.45 ajal. Haisu üle kurdeti Kose teelt, mädamuna lõhnast teatati Tedre ja Mooni ristmiku kandist ning veel helistati samal ajal Pärnu maantee 104 aadressilt.

«Kella 11 paiku puhus hästi nõrk ida- ja kagutuul, vaid 1,1 meetrit sekundis,» rääkis Leili Tuul.

«Neid eri paikadest tulnud teateid ei oska kuidagi seostada. Ilmselt oli tegu mingi kohaliku saasteallikaga, nagu katlamaja, korsten, ka solgikaev,» pakkus ta. «Tundub, et need lõhnad olid hetkelised.»

Leili Tuule sõnul kerkivad niinimetatud haisuprobleemid igal talvel, kui ilmastikuolud on sellised, et õhk ei liigu. Täna hommikul kella 7-9 vahel oli linnas praktiliselt tuulevaikus, mis võimendabki linnaruumi paisatavaid lõhnasid. «Need kogunevad ja jäävadki mõneks ajaks õhku, midagi hullemat sellest siiski ei juhtu,» selgitas Tuul. «Kui tuul tugevneb, siis lõhnad hajuvad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles