Rebane pääses kapoti-intsidendist tingimisi karistusega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Rebane selgitab uudistesaatele "Reporter" oma nägemust kapoti-intsidendist.
Kalev Rebane selgitab uudistesaatele "Reporter" oma nägemust kapoti-intsidendist. Foto: Kanal2 / Õhtuleht

Harju maakohus karistas liiklusreguleerijat auto kapotil vedanud skandaalse kuulsusega Kalev Rebast tingimisi.


Kohus mõistis Rebase süüdi inimelu ohtuseadmises, võimuesindaja suhtes vägivalla kasutamises ja avaliku korra raskes rikkumises. «Kohus karistas Kalev Rebast ühe aasta, kahe kuu ja 29 päeva pikkuse tingimisi vangistusega ühe aasta ja kümne kuu pikkuse katseajaga,» ütles Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots Postimees.ee'le.

Täna pidi Rebase süüasjas toimuma eelistung, kuid Otsa sõnul saavutasid prokurör ja Rebase kaitsja karistuse osas kokkuleppe, mille kohus ka kinnitas.

Rebane mõisteti süüdi selle eest, et ta mullu novembri lõpus eiras autoroolis olles AS-i
Ühisteenused liiklusreguleerija peatumismärguannet ja vedas ametnikku kapotil ligi kilomeetri jooksul kaasa.

Liiklusreguleerija andis 2008. aasta 27. novembri pärastlõunal Vabaduse väljakul peatumismärguande Ford Mustangile, mille juht tema väitel seda aga eiras ja jätkas sõitu Kaarli puiestee suunas. Kuna liiklusreguleerija ei jõudnud piisavalt kiiresti liikuva sõiduki eest ära hüpata, maandus ta auto kapotile. Sellele vaatamata jätkas Fordi roolis olnud mees sõitu, suundudes Põhja-Tallinna poole.

Rebane vedas liiklusreguleerijat kapotil ligi kilomeetri vältel ning ametnik pääses autolt maha alles Telliskivi tänaval. Ühisteenuse töötaja kutsus välja politsei, kes pidas Rebase kinni. Kiirabi toimetas samal ajal liiklusreguleerija traumapunkti, kus tal vigastusi ei tuvastatud.

Rebane on varem tähelepanu äratanud marurahvuslasena, kes pikettis korduvalt pronkssõduri Tõnismäelt teisaldamise toetuseks. Kord pidas politsei Rebase Tõnismäel piketi ajal kinni, kuid hiljem tema tegevuses korrarikkumist siiski ei tuvastatud.

Mullu kevadel sattus Rebane seadusega pahuksisse vanalinnas, kus tal tekkis kahe mehega kaklus Vana-Turu tänaval asuvas restoranis Clazz.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles