Tallinn viib abivajajatele sooja söögi koju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supp
Supp Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mitmed Tallinna linnaosad viivad sooja söögi koju neile ligi 600 eakatele ja vähekindlustatule, kes ei suuda ise enam endale süüa teha.

Teenust korraldab Tallinna linn eakatele ja vähekindlustatud inimestele, sõltuvalt sissetulekust saab inimene teenust tasuta, soodus- või täishinnaga. Sooja toitu saavad inimesed, kes ise ei ole enam söögitegemiseks võimelised.

Söök viiakse kohale enamasti linnaosa sotsiaalkeskuse või sotsiaalhoolekande osakonna bussiga või kasutatakse mõne firma teenust.

Lasnamäe, Mustamäe, Kesklinn, Põhja-Tallinn, Haabersti ja Kristiine linnaosa viivad söögi vajajatele kohale, Nõmmel käivad inimesed söögil ise järel Valge risti majas. Mustamäe, Haabersti, Kesklinna ja Kristiine sotsiaalkeskustes saab sooja toitu süüa ka kohapeal, Lasnamäel saab suppi käia söömas Pae 19.

Pirita linnaosas abistavad koduhoolduse kliente söögi tegemisel hooldustöötajad. Lisaks on abivajajal võimalus saada sooja sööki Eesti Punasest Ristist.

Kokku korraldab linn soodsama toitlustamise umbes 600 linnaelanikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles