TV3: mopeedide registreerimisel tekkis tohutu järjekord

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Alates 1. juulist peavad kõik mopeedid olema kantud liiklusregistrisse. Maanteeamet annab kampaania korras võimaluse mopeede arvele võtta ka väiksemates kohtades ning Elvas oli selle vastu nii suur huvi, et järjekord venis mitme tunni pikkuseks.


Eile kella kaheks päeval kogunes Elvasse nii suur hulk mopeediomanikke, et oma sõiduriista üle näidata soovijad said lihtsalt pahaseks, kuna neid teenindas vaid üks liiklusregistri töötaja, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

See venitas järjekorra paari tunni pikkuseks.

«Selge see, et registreerimise ja ülevaatuse toiming on suhteliselt pikk protsess. Seda on vaja teha põhjalikult ja see vajab natuke aega. Korraga kõiki teenindada ei saa ja sellepärast me planeerisimegi terve õhtupooliku selle jaoks,» rääkis liiklusregistri lõuna regiooni direktori asetäitja Raimo Ronimois.

Ronimois kinnitas, et kõik kes tahtsid, said eile ka teenindatud. Antud olukorras vaadati üle vaid mopeedi VIN kood ja muud dokumendid. Võimaliku registrinumbri järgi peab aga ikka Tartusse sõitma.

Samas keegi ei kontrolli mopeedi tõelist tehnilist seisukorda. «Mopeedidega on selline asi, et mopeedid ei pea hiljem tehnoülevaatusel käima. Siin on igal mopeediomanikul oma vastutus ka juures, et kui ta osaleb tänavaliikluses, et ta vastaks tehnilistele nõuetele ja oleks korras,» ütles Ronimois.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles