Nime muutnud Rahvaliidu toetus on kaks kuud nullis olnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Märtsis Eesti Konservatiivseks Rahvaerakonnaks muutunud endise Rahvaliidu toetus on kaks kuud olnud nullis, selgub BNSi tellitud uuringufirma TNS Emor erakondade igakuisest populaarsusuuringust.

Konservatiivse Rahvaerakonna toetus oli nullis aprillis ja mais, enne nimemuutust märtsis toetas Rahvaliitu kolm ja veebruaris neli protsenti parteilist eelistust omanud küsitletutest. Roheliste erakonna toetus oli mais kolm ja Kristlike Demokraatide toetus üks protsent. Iseseisvuspartei toetus mais oli samuti null protsenti.

Kõige populaarsem erakond oli mais Reformierakond 30-protsendilise toetusega.

Rahvaliit muutis oma nime Eesti Konservatiivseks Rahvaerakonnaks märtsis, äriregister tegi vastava kande 15. mail.

Rahvaliit otsustas märtsi lõpus toimunud kongressil toetada ühinemist Eesti Rahvusliku Liikumisega ja muuta erakonna nimi Konservatiivseks Rahvaerakonnaks (EKRE). Kongress valis partei esimeheks Margo Miljandi, kes oli alates mullu 28. maist Rahvaliidu esimees.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimeheks sai senine Eesti Rahvusliku Liikumise juht Aivar Koitla. Samuti said EKRE aseesimeesteks seni Rahvaliidu juhatusse kuulunud Arno Sild ja Raivo Põldaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles