Lukas: praegu ei ole MSAdeks õige aeg

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas
Tõnis Lukas Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu aseesimees Tõnis Lukas arvab, et maailmavaate sihtasutuste (MSA) loomiseks on praegu vale aeg, sest rahastamist vajaksid palju olulisemad valdkonnad.

«Hetkel, kui öeldakse printsipiaalselt «ei» paljudele muudele, nii õpetajate palgatõusule kui teistele ühiskonnas laia kõlapinda leidnud rahastamisvajadustele ning samal ajal võetakse tagaukse kaudu eelarvest vahendeid esialgu ainult endale arusaadava teema rahastamiseks, siis ei ole see ühiskonna vajadusi arvestades õiglane,» ütles Lukas ERR Uudistele.

«Kindlasti on võimalik seda seaduseelnõu tahtmise korral parandada selliseks, et need sihtasutused ka oma missiooni maailmas täidaksid. Aga praegu ei ole õige aeg valida erinevate teemade hulgast ja prioriteetsete teemade kõrval välja just see eelisrahastatav teema ja jätta meie ühiskonnas palju olulisemad teemad kõrvale ja rahastamata,» lausus poliitik.

Lukas märkis, et praegusel kujul ta MSAde eelnõud ei toeta ning tema arvates ei tohiks see ka käesoleval aastal jõustuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles