Skandaal vähendas drastiliselt väljastatavate elamislubade arvu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käesoleva aasta esimese nelja kuu jooksul väljastati Eestis tähtajalisi elamislube töötamiseks üle kahe korra vähem kui möödunud aastal samal ajal, languse põhjuseks on toonaste IRL-i poliitikute elamislubade skandaal.

Politsei- ja piirivalveameti statistika kohaselt väljastati 2011. aastal nelja kuuga elamislube 629, tänavu on seda tehtud vaid 248 korral, kirjutab ERR uudised.

Seejuures anti möödunud aastal ettevõtte juhtorgani liikme alusel lube välja 374 inimesele ning Venemaa kodanikele 268 korral, tänavuses statistikas on samad näitajad vastavalt 6 ja 26.

Ametist selgitati, et oluline vahe Venemaa kodanike osas tuleneb sellest, et eelmisel aastal taotlesid Venemaa kodanikud valdavalt just elamisluba töötamiseks juhtorgani liikmena ning 2012. aasta esimeseks poolaastaks sel alusel sisserände piirarvu ei eraldatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles