Kuressaare linnus jäi tulekustutussüsteemi rahata

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Egert Kamenik/ Postimees

Riigi negatiivse lisaeelarvega kärbiti null kroonini Kuressaare linnusele automaatse tulekustutussüsteemi väljaehitamiseks kavandatud eelarverida.


2009. aasta riigieelarvest lootis Kuressaare linnus saada süsteemi väljaehitamiseks 1 161 000 krooni, sest Lääne-Eesti päästekeskuse tuleohutusbüroo on juba aastaid teinud Saaremaa muuseumile ettekirjutusi linnuse tulekustutussüsteemi rajamiseks, ähvardades ka sunnirahaga, kirjutab Oma Saar.

Raha küsis Saaremaa muuseum kultuuriministeeriumilt juba 2007. aastal, kuid seni ei eraldatud enne kui 2009. aasta eelarvest, kus see jäi paraku nüüd kärpijatele ette.

Lahnedusena kirjutas Saaremaa muuseum tulekustutussüsteemi ehitamise sisse projekti «Kuressaare kindluse kui turismiobjekti arendamine», mille rahastamiseks andis valitsus eelmisel nädalal põhimõttelise nõusoleku.

Kokku peaks Saaremaa muuseumile projektiga tulema 60 miljonit krooni, sellest 51 miljonit euroraha, ülejäänu riigieelarvest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles