Toobal: loodan, et Keskerakonnale on annetatud isiklikku raha

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal hoidus Reformierakonna rahastamise teemat enne kriminaalmenetluse lõppu kommenteerimast ning kinnitas, et Keskerakond pole anonüümsete annetuste sooviga kokku puutunud.

Toobal ütles, et ei tahaks üldse asja kommenteerida enne, kui uurimisorganid asjas selguse toonud.
«Me ju ei tea veel, kas see info üldse õige on, seda saavad selgeks teha uurimisorganid. Enne kedagi hukka mõista kindlasti ei saa,» hoidis Toobal madalat profiili.

«Ma loodan, et kõik inimesed, kes on Keskerakonnale raha annetanud, annetavad oma isiklikku raha,» ütles Keskerakonna peasekretär. «Kontrollimise mehhanism on iga annetaja südametunnistus,» tõdes ta.

«Minu nelja ja poole aasta jooksul on kõik annetused ilusti eraisikute poolt tulnud, pole ükski ettevõte tulnud mu juurde probleemiga, et tahaks annetada, aga ei saa,» kinnitas Toobal, et pole anonüümsete annetustega kokku puutunud.

Reformierakonna liige Silver Meikar avaldas tänases lehes, et on annetanud Reformierakonnale raha, mille päritolu ta ei tea, ning kinnitas, et sama skeemiga on erakonda rahastatud veel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles