Michal kinnitas valmisolekut kahtluste püsides ametist lahkuda

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonna endine peasekretär, justiitsminister Kristen Michal avaldas lootust, et tema erakonnakaaslase Silver Meikari väidete kontrollimiseks algatatud uurimine hajutab partei rahastamist puudutavad kahtlused, kuid kinnitas samas, et on vastasel juhul valmis ametist lahkuma.

Michal ütles Postimehele, et kõige olulisem on praegu maha võtta erakonna rahastamist puudutavad kahtlused. Samas ei hoia ta enda sõnul ministriametist iga hinna eest kinni ning on kahtluste püsides valmis ka ametist lahkuma. «Üks õiguskorüfee on öelnud, et ministriamet pole kunagi igavene. Kui erakonnale on see vajalik, siis ma kindlasti olen valmis tagasi astuma,» lausus ta.

Michal kinnitas taas, et Reformierakonna rahastamine on läbipaistev ning Meikari väited partei ebaseaduslikust rahastamisest ei vasta tõele. Ta märkis, et Meikar on heitnud oma väidetega erakonnale inetult varju, kuid soovitas selle põhjuseid küsida Meikarilt endalt.

15 aastat Reformierakonda kuulunud endine riigikogu liige Silver Meikar tunnistas tänase Postimehe arvamusloos, et annetas oma nime all aastail 2009–2010 parteile 115 000 krooni, mis polnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Riigiprokuratuur alustas Meikari väidete kontrollimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi tunnustel, mis näeb ette vastutuse erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles