Lasteaed kannab Jaan Poska nime

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna 5. lasteaed kannab nüüdsest Jaan Poska nime
Tallinna 5. lasteaed kannab nüüdsest Jaan Poska nime Foto: Tallinna 5. lasteaed

Linnavolikogu otsustas nimetada Tallinna 5. lasteaia ümber Jaan Poska lasteaiaks.


Tänavu 85-aastaseks saav Tallinna 5. lasteaed on Kopli lasteaia järel vanuselt teine lasteaed Tallinnas. See alustas tegevust 20. augustil 1924 Jaan Poska abikaasalt Constance Poskalt üüritud ruumes.

1931. aasta septembris valmis lasteaiale arhitekt Herbert Johansoni projekteeritud hoone Jakob Pärna tänaval, kus see on jätkanud tööd hoolimata sõjast ja riigikorra muutumistest. Praegu käib lasteaia viies rühmas 108 last.

Lasteaia töötajad oleksid aunimetuse asemel eelistanud pigem eaka hoone remonti. «Tulenevalt ettepanekust nimetada lasteaed Tallinna Jaan Poska lasteaiaks tuleb ära märkida, et kohati ohtlikult varisev hoone fassaad ei ole austava nimetuse vääriline,» kirjutas lasteaia juhataja Helve-Annela Õisma 20. jaanuaril Tallinna haridusameti juhatajale Andres Pajulale.

Esmaspäeval, 23. veebruaril kell 11 avavad linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Kaia Jäppinen pidulikult lasteaia uue nimetahvli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles