Rektorite nõukogu asub juhtima Alar Karis

Mirjam Mäekivi
, uudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Karis
Alar Karis Foto: Peeter Langovits

Eesti ülikoolide rektorite nõukogu valis sel nädalal oma juhatuse esimeheks Tartu Ülikooli rektori ametist lahkuva Alar Karise.

Ühtlasi otsustasid ülikoolid 21. mail toimunud üldkoosolekul muuta rektorite nõukogu juhtimis- ja tegevuspõhimõtteid.

Muudatuste keskmes on ülikoolide huvide jõulisem esindamine kõrgharidus- ja teaduspoliitika kujundamisel, suurem roll riigi sotsiaalse partnerina ning tugevam rahvusvaheline suunitlus.
Ülikoolid näevad vajadust ulatuslikuma ühistöö ja suurema avatuse järele, mis tänases majanduslikult ja hariduskorralduslikult muutuvas keskkonnas tähendab märkimisväärset tööd ühiste seisukohtade selgitamisel ja kaitsmisel.

Samuti vajab arendamist rahvusvaheline koostöö partneritega Põhjamaadest ja mujalt Euroopast, et senisest aktiivsemalt osaleda Euroopa poliitikaprotsessis.

Üldkoosoleku otsuse kohaselt asub kavandatud muudatusi rakendama augustist ametisse astuv rektorite nõukogu esimees Alar Karis.

Rektorite nõukogu on mittetulundusühing, mille eesmärk on aidata kaasa Eesti haridus-, teadus- ja kultuurielu edendamisele oma liikmete esindamise ja seisukohtade kujundamise kaudu ühist huvi pakkuvates küsimustes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles