Reformierakond lubab teha järelevalvekomisjoniga koostööd

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Reformierakond kinnitas täna, et on valmis tegema erakondade rahastamise järelevalve komisjoniga partei annetusi puudutavates küsimustes igakülgset koostööd.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk pöördus komisjoni poole, et saada teada, kas partei rahastamisskandaali põhjustanud Silver Meikari aastatel 2009-2010 tehtud annetused tuleb lugeda keelatud annetusteks ning kui, siis kas erakond peab kandma need riigieelarvesse või Meikarile tagastama.

Erakonnaseadus kohustab tagastama keelatud annetuse selle teinud inimesele või kandma riigieelarvesse, kui tagastamine pole võimalik. Seda, kas tegu on keelatud annetusega või mitte, peab otsustama rahastamise järelevalve komisjon.

Järelevalvekomisjoni esimees Ardo Ojasalu ütles juba teisipäeval Postimehele, et komisjon asub 30. mail toimuval järgmisel koosolekul arutama, kas Meikari annetuste puhul on tegemist keelatud annetustega.

Reformierakonna peasekretär märkis järelepärimises, et lisaks ajakirjanduses mainitud summadele on Meikar teinud parteile aastatel 2007-2011 ka teisi annetusi. Kukk soovib komisjonilt teada, kas erakond peaks Meikarilt küsima, kas need annetused on tehtud tema isiklikest vahenditest või mitte.

Kuke sõnul jääb Reformierakond ootama vastuseid ning kinnitab, et on nõus vastama kõigile küsimustele ja tegema komisjoniga igakülgset koostööd.

15 aastat Reformierakonda kuulunud Meikar tunnistas Postimehe teisipäevases arvamusloos, et annetas oma nime all aastail 2009–2010 parteile kokku 115 000 krooni, mis polnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Riigiprokuratuur alustas Meikari väidete kontrollimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi tunnustel, mis näeb ette vastutuse erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles