Eestisse saabus NATO Arendusväejuhatuse ülema asetäitja kindral Bieniek

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO arendusväejuhatuse ülema asetäitja kindral Mieczysław Bieniek.
NATO arendusväejuhatuse ülema asetäitja kindral Mieczysław Bieniek. Foto: Kaitseväe peastaap

Eestisse saabus täna kahepäevasele visiidile NATO arendusväejuhatuse ülema asetäitja kindral Mieczysław Bieniek.

Kindral Bieniek kohtub homme kaitseministeeriumi kantsleri Mikk Marraniga ning kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terrasega, teatas peastaabi pressiesindaja.

Kindral Bieniek ja brigaadikindral Terras arutavad NATO Chicago tippkohtumise tulemusi ja edasist koostööd ning kirjutavad kaitseväe peastaabis alla koostöömemorandumi.

Päratlõunal külastab kindral Bieniek Tallinnas asuvat NATO küberkaitsekeskust.

Kindral Bieniek on Poola kindral, kes teenib NATO arendusväejuhatuse ülema asetäitjana alates 2010. aastast.

Ameerika Ühendriikides, Norfolgis asuv NATO arendusväejuhatus on üks kahest NATO strateegilisest väejuhatusest. Arendusväejuhatus vastutab NATO arendus- ja ümberkorraldustegevuse ning väljaõppe eest. Teine – Euroopas paiknev operatsioonide väejuhatus juhib NATO operatsioone nii Afganistanis kui teistes konfliktikolletes.

Möödunud aasta mais külastas Eestit NATO arendusväejuhatuse ülem kindral Stéphane Abrial, eelmine NATO arendusväejuhatuse ülem, USA kindral James N. Mattis külastas Eestit 2008. aasta juunis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles