Iseseisvuspäeva paraad hakkab toimuma üldjuhul Tallinnas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksik-Vahipataljoni ajateenija iseseisvuspäeva paraadi proovis 23. veebruaril 2001.
Üksik-Vahipataljoni ajateenija iseseisvuspäeva paraadi proovis 23. veebruaril 2001. Foto: Peeter Langovits

Kuigi kaitseväe iseseisvuspäeva paraad toimub tänavu juba teist aastat järjest Tallinnast väljaspool, kavatseb riik edaspidi korraldada 24. veebruari paraadid Tallinnas Vabaduse väljakul.

Kaitseministeeriumi kantsleri Riho Terrase sõnul on presidendi kantselei, välisministeerium, kaitsejõudude peastaap ja kaitseministeerium jõudnud ühisele seisukohale, et vabariigi aastapäeva paraad peab toimuma Tallinnas Vabaduse väjakul.

Võidupüha paraadi toimumiskoht otsustatakse igal aastal eraldi, teatas Terras jaanuari lõpus Tallinna linnavalitsusele saadetud kirjas.

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa kinnitusel saab Vabaduse väljakul korraldada kaitseväe paraade ka pärast väljaku rekonstrueerimist ning selle võimalusega on arvestatud juba ehitustööde kavandamisel.

Aas märkis veebruari keskel saadetud vastuses Tallinna volikogu liikme Tiit Sinissaare arupärimisele, et Vabaduse väljaku detailplaneering võimaldab vastu võtta paraade motoriseeritud ja mehitatud üksuste osavõtul.

Paraadide läbiviimise võimalikkust uuenenud Vabaduse väljakul on kinnitanud ka kaitseministeeriumi ja kaitsejõudude peastaabi esindajad.

«Paraadi mahud, liikumissuunad ning tribüünide asukohad lepitakse kokku ettevalmistava töö käigus iga paraadi korraldajatega eraldi,» märkis Aas.

Sinissaart ajendas paraadide võimalikkuse teemal arupärimist esitama hiljuti tutvustatud Vabaduse väljaku uus eskiisilahendus, milles on ette nähtud suured põikkraavid koos maa alla suunduvate treppidega, mis vähendavad väljaku mahtu umbes kolmandiku võrra.

Mullu leidis kaitseväe iseseisvuspäeva paraad aset Pärnus, tänavu toimub see Narvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles