Koolitüdruku mõrvasüüasja hakkab arutama riigikohus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohus.
Riigikohus. Foto: Aldo Luud

Koolitüdruk Veronika Dari mõrvanud ja Riigi Kinnisvara ASi eksjuhti Tiit Ottist mõrvata üritanud meeste süüasja hakkab arutama riigikohus.

Eile otsustas riigikohus võtta arutusele mõrvas ja mõrvakatses süüdimõistetud Dmitri Štšerbakovi (19) kaebuse, samuti nendele kuritegudele kaasaaitamises süüdimõistetud Andrei Grišini (28), Nikolai Galkovski (46) ja Aleksandr Semjonovi (37) kaebused.

Mullu novembris täpsustas ringkonnakohus pisut Štšerbakovi süüdistuse kvalifikatsiooni, kuid jättis muutmata talle alaealisena toime pandud mõrva ja mõrvakatse eest määratud kaheksa-aastase vangistuse.

Kohus täpsustas ka Dari mõrvale ja Ottise mõrvakatsele kaasaaitamises süüdimõistetud Grišini süüdistust ning määras talle uue otsusega 13-aastase vangistuse varasema 10 asemel.

Ringkonnakohus täpsustas ka Dari mõrvale ja Ottise mõrvakatsele kaasaaitamises süüdimõistetud Galkovski ja Semjonovi süüdistust, kuid jättis jõusse mõlemale määratud üheksa-aastase vangistuse.

Eelmistega koos kohtu all olnud Vladimir Skorkinile (47) ja tema pojale Vadim Skorkinile (25) omavoli eest määratud tingimisi nelja kuu pikkused vangistused jättis ringkonnakohus muutmata.

Süüdistuse järgi tulistas Štšerbakov 2005. aasta 7. oktoobril kell 7.44 Galkovski, Semjonovi ja Grišini kaasabil Tallinnas Kreutzwaldi 4 hoovist majast väljunud Ottise suunas neli lasku.

Ottis ei saanud vigastada, kuid üks lask tabas tänaval Vene gümnaasiumi poole läinud koolitüdrukut Veronika Dari oimukohta.

Kurjategijad valisid tulistamiseks ebaõnnestunult hoovi, kus on mitu turvakaamerat ning jäid seetõttu ka siseõue jälgivate turvakaamerate salvestistele.

Dari suri teadvusele tulemata 2005. aasta 11. oktoobril Mustamäe haigla intensiivraviosakonnas.

Politsei pidas kuritöö arvatavad osalised kinni 2005. aasta detsembris ja 2006. aasta jaanuaris.

Samal teemal:
Kohus saatis koolitüdruku tapjad vangi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles