ERR.ee: ministeerium otsib merele avatud polügoonile endiselt kohta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased.
Kaitseväelased. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eestis otsitakse ikka veel kohta, kuhu teha suurtükiväele ja õhutõrjele merele avatud harjutusväli, sest tihti ei taha kohalikud elanikud seda oma koduvalda lubada.

Sel nädalal korraldas kaitseministeerium vallajuhtidele tutvusmiskäigu Soome Santahamina polügoonile, et hirme vähemaks võtta, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Santahamina polügoon asub vaid kümnekonna kilomeetri kaugusel Helsingist ja pealinna keskus jääb laskesektoriga samasse suunda. Mingit nõiavitsa soomlastel armee ja kohaliku rahva konstruktiivseks koostoimimiseks välja pakkuda polegi - lihtsalt tuleb omavahel rääkida ja üksteisega arvestada.

Soomlased on leidnud kompromissi riigikaitse, keskkonnakaitse ning kohalike huvide vahel, kuid Eestis sellist kompromissi alles otsitakse.

Merele suunatud laskevälja jaoks kaalutakse kuut võimalikku paika - kaks neist asuvad Nõval, ülejäänud Rutjal, Letipeal, Sõmeris ja Kõpus. Eriti äge on kohalike vastuseis olnud Nõval, kus peljatakse keskkonnale ja turismile sündivat kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles