Ringkonnakohus võib sarivägistaja süüasja maakohtusse tagasi saata

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eero Pesur.
Eero Pesur. Foto: Reporter.ee

Tallinna ringkonnakohus vaagis täna sarivägistaja Eero Pesuri süüasja, milles nii advokaat kui prokurör taotlesid kriminmaalasja saatmist maakohtule uueks arutamiseks.

Põhja ringkonnaprokurör Natalia Miilvee taotles maakohtu otsuse tühistamist motiivide puudumise ja karistuse leebuse tõttu ning kriminaalasja saatmist uuele maakohtu koosseisule arutamiseks, vahendas ERR Uudised.

Pesuri kaitsja taotles kergema karistuse mõistmist ning maakohtu otsuse tühistamist motiivide puudumise tõttu ja asja saatmist motiivide kirjutamiseks samale kohtukoosseisule.

Ringkonnakohus otsustab eelistungil, kas apellatsiooni menetlust jätkatakse ja määratakse asja arutamiseks põhiistung või esinevad alused otsuse tühistamiseks ja kriminaalasja tagastamiseks Harju maakohtule uue otsuse kirjutamiseks.

Kui maakohtu otsus tühistatakse, siis otsustatakse ka seda, kas kriminaalasi saadetakse arutamiseks samale või uuele kohtukoosseisule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles