MSAde seadustamisele tõmmati pidurit

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Põhiseaduskomisjon otsustas tänasel istungil mitte kiirustada erakonnaseaduse muudatustega, mis oleksid seadustanud maailmavaate sihtasutuste (MSA) loomise ning nendele riigiraha jagamise.

Kui varem oli plaanis seadus enne riigikogu suvepuhkusele minekut vastu võtta, siis täna otsustas komisjon muudatusettepanekute tähtaega pikendada 28. septembrini, lükates eelnõu menetluse sügisesse.

Komisjon ootab selleks tähtajaks konkreetseid ettepanekuid ka arutelul osalenud politoloogidelt ja mittetulundusühingute esindusorganisatsioonilt.

«Kohal olnud politoloogid ja MTÜ esindajad leidsid, et idee ise ei peaks kõrvale jääma, vaid sellega peaks edasi töötama,» sõnas põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste Postimehele.

IRLi fraktsiooni ja põhiseaduskomisjoni liikme Mart Nuti sõnul andis vabaühenduste ümarlaud juurde mitmeid häid mõtteid, kuidas erakonnaseadust täiendada. «Riigikogu erakonnad on ühel meelel selles, et õige on erakonnaseaduse muutmise eelnõu menetlemisel võtta lisaaeg ja jätkata nii, et kõik arvamused saaksid läbi arutatud. Sisulistes küsimustes erimeelsusi peaaegu ei olnud, vormiline külg vajab aga selgemat kokkuleppimist,» märkis ta.

Keskerakonna fraktsiooni liige Enn Eesmaa lisas, et pikem arutelu loob ka suurema võimaluse suurendada läbipaistvust.

Eelnõu järgi on maailmavaate sihtasutuste eesmärk edendada avalikes huvides ühiskondlikku poliitilist mõtet ning vaba ja demokraatlikku maailmavaadet nii Eestis kui ka välisriikides. Esimese lugemise läbis eelnõu täiskogus 15. mail. Selle aasta riigieelarvesse on loodavate MSAde jaoks kavandatud 900 000 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles