Inimõiguste kohus: Eesti ei ole ekskohtunik Šuvalovi õigusi rikkunud

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardi Šuvalov.
Ardi Šuvalov. Foto: Liis Treimann.

Euroopa Inimõiguste kohus ehk EIK leidis, et Eesti ei ole rikkunud endise kohtuniku Ardi Šuvalovi õigusi süütuse presumptsioonile, vahendab ERR Uudised.

Inimõiguste Kohus tegi eile otsuse Šuvalovi poolt Eesti riigi vastu esitatud kohtuasjas, milles kohus leidis, et õigust õiglasele kohtumenetlusele ei ole rikutud.

Kaebuse oli esitanud endine Harju Maakohtu kohtunik Ardi Šuvalov, kes oli mõistetud süüdi altkäemaksu võtmise eest.

EIK asus seisukohale, et Šuvalovi asjas ei rikkunud prokuratuur ajakirjandusele avalduste tegemisega Šuvalovi suhtes süütuse presumptsiooni, sest avalikkuses kajastati kriminaalmenetluse läbiviimise seisu.

EIK leidis, et kaebajat ei õhutatud kuritegu toime panema, tema vahistamisel ja läbiotsimisel ei rikutud tema kui kohtuniku puutumatust ning tema tunnistajate istungile kutsumata-jätmisega ei rikutud õiglast menetlust.

Ardi Šuvalov tunnistati Viru maakohtu 31. jaanuari 2008 otsusega süüdi kohtunikuna altkäemaksu võtmise katses ja teda karistati kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega.

Viru ringkonnakohtu 28. märtsi 2008 otsusega jäeti maakohtu otsus muutmata ning kohtuotsus jõustus 9. juunil 2008 Riigikohtu kriminaalkolleegiumi kohtumäärusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles