Küttis: õpetajate palgatõusu ei tehta teiste haridustoetuste arvelt

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Küttis
Kalle Küttis Foto: Liis Treimann

Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis ütles, et põhimõtteliselt on võimalik siseriiklikud vahendid maksimaalses mahus õpetajate palgakasvu suunata, kuid see eeldab ministeeriumide ja omavalitsuste panust.

Ministeeriumi korraldatud õpetajate töörühma arutelul olid täna teemaks 2013. aasta haridustoetuse jaotamine ning õpetajate töötasu kasv.

Küttis selgitas, et järgmisel aastal suureneb Euroopa liidu tõukefondide toetuse maht, mis võimaldab Eesti riigi omavahendid maksimaalselt õpetajate palkadesse suunata.

«Seega ei maksa arvata, et õpetajate palgakasv tooks kaasa haridustoetuse teiste komponentide kadu. Kooli pidajaks on kohalik omavalitsus, mitte riik – seega on väga oluline ka omavalitsusliitude ja omavalitsusjuhtide toetus, et õpetajate töötasu tõus oleks prioriteet number üks.»

«Töörühma liikmed nõustusid, et gümnaasiumivõrgu korrastamine ja õpetaja töötasu kasv on esmatähtsad teemad, mis eeldavad majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning sotsiaalministeeriumi kaasamist.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles