Riigikohus jättis Kristiine Prismale alkoholimüügiloa alles

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholiriiul Kristiine Prismas.
Alkoholiriiul Kristiine Prismas. Foto: Liis Treimann.

Kristiine linnaosavalitsusel ei õnnestunud peatada linnaosas asuvas Prisma Peremarketis alkoholimüüki.


Riigikohus vaagis eelmisel nädalal Kristiine linnaosavalitsuse kaebust ning otsustas seda mitte menetleda, ütles BNS-ile riigikohtu pressiesindaja Mailin Aasmäe.

Mullu 18. detsembril jättis Tallinna ringkonnakohus Kristiine linnaosavalitsuse kaebuse rahuldamata ning jõusse otsuse, millega tühistati Kristiine Prismale seatud alkoholi jaemüügi keeld.

Tallinna halduskohus tühistas 2007. aasta 12. novembril Kristiine linnaosavalitsuse korralduse Kristiine Prismas alkoholi jaemüügi keelamise kohta. Halduskohus leidis, et Kristiine linnaosavalitsuse korraldus keelata Kristiine Prismas alkoholi jaemüük on ebaproportsionaalne ehk ei vasta rikkumise raskusele.

Kristiine linnaosavalitsus keelas Prismas alkoholi jaemüügi 2007. aasta 26. septembril, kuna politsei oli tuvastanud kaks juhust, kus kaupluses müüdi 17-aastasele noormehele üks pudel õlut.

Halduskohus peatas sama aasta 1. oktoobril esialgse õiguskaitse korras Kristiine Prisma alkoholimüügikeelu ning selle jättis jõusse ka Tallinna ringkonnakohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles