Kohus teeb Reiljani asjas otsuse 7. aprillil

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju Maakohtus teeb otsuse Villu Reiljani, Tarmo Silla ja Aivo Pärna osas, keda süüdistatakse vastavalt pistise nõudmises, pistise vahendamises ja pistise lubamises, 7. aprillil 2009 kell 10.

Reiljani kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilv palus tema kaitsealune õigeks mõista, sest tema kaitsealuse süü pistise andmises ei ole tõendatud, vahendas maakohtu pressiesindaja.

Sama väitis oma kaitsealuse kohta ka Silla kaitsja vandeadvokaat Üllar Talviste.

Pärna kaitsja vandeadvokaat Maria Mägi palus enda kaitsealuse tema süü tõendamatuse tõttu õigeks mõista ja palus kohtul arvestada, et kohtuliku arutamise aluseks saab olla ainult süüdistusakt ja antud juhul jääb süüdistusakt selgusetuks.

Ning kuigi kaitsjad juhtisid sellele kohe protsessi alguses ka tähelepanu, ei ole riiklik süüdistaja kasutanud oma õigust süüdistusakti muuta ja täiendada, väites, et kriminaalmenetlus on  kulgenud õiguspäraselt, ning seda ka õiguskantsleri hinnangul.

Kaitsjad on endiselt seisukohal, et osad asjas kogutud tõendid, nagu D. Taugi SMS-sõnum ja telefonikõne Pärnaga ning Silla ja Pärna telefonivestluse lindistus, ei
saa olla kohtuotsuse tegemisel aluseks, kuna need on kogutud seadust rikkudes.

Oma viimases sõnas eitasid kõik kolm kohtualust oma süüd. Tarmo Sild tänas kohut põhjaliku ja kohtu võimalusi arvestades kiire kohtumenetluse eest ja palus end õigeks mõista. Villu Reiljan väitis, et kuulas ja vaatas protsessi huviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles