Laupäeval peetakse Tallinnas rüütliturniiri

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk mulluselt rüütliturniirilt.
Hetk mulluselt rüütliturniirilt. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Tallinnas Skoone staadionil toimub laupäeval, 2. juunil vanalinna päevade traditsiooniline rüütliturniir.


Keskaegse rüütliturniiri avatseremooniat saab näha laupäeval kell 12 Raekoja platsil. Seejärel suundub rongkäik Skoone staadionile, kus rüütlid kella 12.30-15 iseenda ja oma hobuste osavust ning mõõkade ja vibude täpsust proovile panevad.

Sealsamas algab kell 15 laste rüütliturniir «Maikrahv», mis kestab kella 17ni. Väiksematele korraldatakse mänge.

Turniiripaigas pakutakse ajastukohast sööki ja jooki. Sündmuse keskaegse eheduse tagavad Ajateater, Tammsaare teater, Vääna ratsutajad, Lonkava Hundi Koda, vibukütid, tantsuansambel Lathyrus Odoratus, Poola klubi (Narvast), Olelukoe, Olde Hansa jpt.

Maikrahviturniir, millest praegune rüütliturniir välja kasvanud on, arvati vanalinna päevade programmi esmakordselt 1993. aastal. Ajalooliselt pärineb vanim teade Tallinna maikrahvi valimise kohta aga 14. sajandi algusest, viimased maikrahvid valiti Liivi sõja eelõhtul.

Pidustuste algseks tõukejõuks oli kevadine sõjavarustuse ja relvakäsitsemisoskuse kontroll. Valitud maikrahv kehastas linnarahvale kevadrõõmude tulekut, looduse ärkamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles