Ida-Afganistanis hukkus enesetapurünnakus NATO baasile 14 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politseinikud Khosti provintsis.
Afganistani politseinikud Khosti provintsis. Foto: SCANPIX

Afganistani idaosas rammis enesetapuründaja täna lõhkeaineid täis veoauto NATO baasi kontrollpunkti, plahvatuses ja sellele järgnenud tulevahetuses sai surma 14 inimest, ütlesid ametnikud.


NATO rahvusvaheliste julgeolekujõudude (ISAF) teatel ei saanud ükski nende sõdur surma.

Pakistani piiriala lähistel paiknevas Khosti provintsis aset leidnud rünnaku eest võttis vastutuse Taliban.

Juhtunu üksikasjades ei ole selgust. Üks Afganistani julgeolekuametnik ütles AFP-le, et lõhkeainelastis veoauto rammis USA vägede Salerno baasi kontrollpunkti.

«Ründaja sõitis oma lõhkeaineid täis veoauto NATO baasi esimesse kontrollpunkti. Esialgne teave näitab, et seitse afgaani sai surma ja 13 vigastada,» ütles tundmatuks jääda soovinud ametnik AFP-le. Tema sõnul olid ohvriteks ehitustöölised.

Khosti provintsi politseiülem Sardar Mohammad Zazai ütles aga hiljem et surma sai ainult kolm ründajat. «Neli tsiviilisikut sai vigastada, sest läheduses asuva hoone katus varises plahvatuse mõjul sisse,» lisas ta.

ISAF seevastu teatas, et plahvatusele järgnenud tulevahetuses tapeti 14 mässajat, kuid tsiviilohvrite kohta neil andmeid ei ole.

Talibani pressiesindaja sõnul hukkus suur hulk võõrsõdureid, aga islamistidel on kombeks oma võitudega liialdada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles