Siseminister: Heete Simmi töö ei ohusta Eesti julgeolekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heete Simm
Heete Simm Foto: Küllike Rooväli

Siseminister Jüri Pihl kinnitas esmaspäeval, et riigireetmises kahtlustatava Herman Simmi abikaasa Heete Simmi töötamine politseiameti juristina ei ohusta Eesti julgeolekut.


«Heete Simmil pole ligipääsu riigisaladusele ja tema töötamine ei ole ohuks Eesti julgeolekule,» kinnitas siseminister Keskerakonna arupärimisele vastates.

Kohus arreteeris riigireetmises kahtlustatava Herman Simmi mullu 22. septembril, riigireetmisele kaasaitamise kahtlusega võeti siis vahi alla ka tema abikaasa Heete. Kohus vabastas Heete Simmi hiljem vahi alt ja ta naasis tagasi tööle.

Varasem politseiameti õigusteeninduse talituse juhataja Heete Simm naasis tööle tavalise juristina. Keskerakond soovis arupärimises teada siseministri arvamust olukorras, kus riigireetmisele kaasaaitamises kahtlustataval on juurdepääs lepingutele ja muudele sisejulgeolekut tagavatele olulistele dokumentidele.

Pihl kinnitas, et personaliotsused on ameti peadirektori pädevuses. «Kahtlustus ei ole piisav kellegi vabastamiseks. Inimese saab süüdi mõista vaid kohus,» sõnas Pihl arupärimisele vastates.

Siseminister lükkas ümber arupärimises esitatud väite, nagu oleks tal isiklikud suhted perekond Simmidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles