Ansip kutsus kõiki igamehe-diplomaatiale

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Narva garnisoni kalmistul Vabadussõjas hukkunuid mälestanud peaminister Andrus Ansipi sõnul saab iga üks panustada Eesti vabaduse püsimisse, tehes n-ö igamehe-diplomaatiat.

«Veelgi tähtsam kui töö relvaga on töö diplomaatias. Ma ei mõtle niivõrd välispoliitilist kõrgpilotaaži kui n-ö igamehediplomaatiat, ja seda me saame teha igaüks siinsamas. Tehes lihtsalt oma tööd, arvestades teisi ja arendades oma riiki,» rääkis Ansip Siivertsis Vabadussõja mälestusmärgi juures.

«Praegune majandussurutise aeg näitab, kuivõrd me oleme valmis oma lühiajalisi ja omakasupüüdlikke eesmärke ohvriks tooma Eesti kui terviku jaoks. Mida rohkem me seda suudame, seda edukamalt lähtepositsioonilt võib Eesti üleilmsest majanduskriisist välja tulla.»

Ansip kiitis siinkohal seda, et Eesti riigijuhid on hakanud mõtlema vähem pealinnakeskelt - pidas ju Ansip ise aastapäevakõne Tartus, aastapäeva paraad on Narvas ja presidendi vastuvõtt Jõhvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles