«Keskpäevatund»: raha ei pane sünnitama

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänases Kuku raadio saates «Keskpäevatund» väitsid riigikogulane Juku-Kalle Raid (IRLi fraktsioon) ja eurosaadik Indrek Tarand, et rahaga peibutades ei saa kedagi sünnitama sundida.

Saatejuht Ainar Ruussaar tõstis esile, et vanemahüvitiseks läks 1,1 protsendi sisemajanduse koguproduktist, kuid tulemust nagu poleks.

«Kas keegi tõesti kujutas ette, et kui paotatakse rahakotti, siis hakkavad kõik hirmsasti sigima,» küsis Raid. «Rahaga viibutamine ei pane inimesi sigima.»

Tarandi hinnangul rändavad Eestist välja just need inimesed, kes on teo- ja paljunemisvõimelised.

«Üha vähem jääb siis tööturule vanemaid, kellel võiks lapsi olla. Kes aga jäävad, need ei riski paljulapseliseks minna,» arvas Tarand.

Ruussaar lisas, et Margus Tsahkna (IRL) pakkus välja idee anda lisahääl lapsevanemale, kelle lapse pole veel valimisealine.

«Tsahknal tulevad suitsunurgas kummalised ideed,» väitis fraktsioonikaaslane Raid.

Raid avaldas arvamust, et näiteks valmisiga langetades tungiks valimispropaganda koolidesse. Lisaks väitis Raid, et noored ei viitsiks valima minna.

«Kellel seda vaja oleks, kui hullud kooli tuleks,» nentis Raid.

Ka Tarandi väitel on tema jaoks välistatud laste eest lisahääle või lisahäälte andmine.

«Esiteks läheks naisega tülli, et kuidas hääled jagada,» naljatas Tarand. «Kui musta huumoriga jätkata, siis on pro-life liikumine, mis väidab, et juba lootel on inimõigused. Siis karikatuurselt viid kondoomi täis spermat ja ütled, et siin on miljonid hääled.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles