Kadrioru pargis lippas põder

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna varahommikul sattus kesklinna põder, kes lippas mitu tundi Kadrioru pargi piirkonnas ringi.

Häirekeskusse teatati kell 8.38, et Kadriorus Weizenbergi lossiaias nähti põtra jooksmas, ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs. Päästjad suundusid looma otsima.

Hirs ütles, et mõningatel andmetel oli sama looma nähtud Kadrioru pargi lähedal juba varahommikul kell 4.30, kui ta Joa tänava kandis suures aias oli maganud.

Kella 9.52 ajal teatati, et põder jooksis Torupilli Selveri suunas ning kella 10.15 ajal nägi Postimehe lugeja põtra mööda Poska tänavat taas Kadrioru pargi suunas jooksmas.

Kell 10.30 jooksis põder tupikusse ühte Tuukri tänava hoovi. «Ilmselt on loom ise ka väsinud, igatahes on ta päästjate silma all, kes ootavad veterinaari, et põder uinutada,» sõnas Hirs.

Kella 11 ajal õnnestus kohale tulnud veterinaaril looma uinutipüssist tabada. Seejärel oodati, kuni uinuti mõjus ning kella 12.30 ajal tõsteti suur metsloom mitme mehe abil veoki kasti ja viidi linnast ära metsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles