Rae vallavanem endal süüd ei näe

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rae vallamaja.
Rae vallamaja. Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakondlasest Rae vallavanem Veigo Gutmann ei näe endal süüd toimingupiirangu rikkumises, sest tal polevat olnud varalisi huvisid nende kinnistute juures, mille detailplaneeringuid ta 2007. aastal vallavolikogu esimehena menetles.


Põhja ringkonnaprokuratuur esitas Gutmannile ja vallavolikogu keskkonnakomisjoni liikmele Meelis Kasemaale süüdistuse toimingupiirangu teadlikus rikkumises suures ulatuses. Süüdistuse järgi osalesid tollane Rae vallavolikogu esimees Gutmann ja abivallavanem Kasemaa 2007. aasta jaanuarist kuni detsembrini Tallinna-Tartu maantee ääres asuva maa-ala detailplaneeringu menetlemisel, varjates samal ajal oma varalisi huve seoses sealsete kinnistustega.

Gutmann ja Kasemaa kinnitasid juba uurimise alguses 2010. aastal, et nad ei ole toimingupiirangut rikkunud ja kasu saanud. «Kõnealuste kinnistute detailplaneeringu menetluse ajal puudusid meil varalised huvid nende kinnistuste suhtes, mistõttu ei olnud meil ka midagi varjata. Seega puudub kahtlustustel alus,» teatasid nad toona.

Täna kinnitas Gutmann Postimehele, et jääb selle juurde, mida varem on öelnud. «Aga ega ma väga täpselt aru ei saa, mida nad tahavad,» lisas ta. Gutmann ütles tänagi, et tal polnud detailplaneeringutega hõlmatud Tartu maantee äärsete kinnistute juures varalisi huvisid ja kohtus ilmselt nende huvide olemasolu üle vaidlemiseks lähebki.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder ütles Postimehele, et süüdistuse andmeil oli detailplaneeringutega seotud otsuseid, mille tegemisel Gutmann ja Kasemaa poleks tohtinud osaleda, mitte üks või kaks, vaid rohkem. «Süüdistuse järgi tehti neid otsuseid, mille tegemisel nad poleks tohtinud osaleda, nii vallavalitsuses kui ka vallavolikogus terve aasta jooksul,» lausus Põder.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles