Raudteemasin sõitis eile töörongile otsa

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudteed remontiv rong.
Raudteed remontiv rong. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile päeval sõitis Oraval raudteemasin otsa killustikku toonud töörongile, mistõttu tuli kahe reisirongi sõitjaid vedada asendusbussidega.

«(Raudteeremondi – toim.) Töövõtja Leonhard Weiss RTE pidid lõunaks töö üle andma, aga siis üks rihtimis-toppimismasin sõitis foori taga seisvale tühjale vagunikoosseisule tagant otsa,» rääkis Eesti Raudtee pressiesindaja Urmas Glase. Õnnetus toimus eile kell 11.21 Oraval. Glase sõnul ei olnud kiirused suured, sest töötsoonis on lubatud sõita kuni 20 km/h.

«Aga see oli piisav mats selleks, et viimasel vagunil nihkusid alusvankrid ehk rattapaarid nii palju alt ära, et ei olnud võimalik seda omal jõul ära transportida,» lisas ta. Glase sõnul üritas töövõtja esialgu omal jõul hakkama saada.

«Aga ei saanud hakkama ja siis telliti meie päästerongi kraana, kes tõstis vaguni paika tagasi.» Pressiesindaja raudtee kahjustusi ei saanud, lihtsalt vaguni paika tõstmine võttis sellise aja, et tööd lõpetati eile õhtul kell 23 paiku. Kahe reisirongi reisijad viidi sihtkohta asendustranspordiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles