Turismibussi oli peidetud 220 000 sigaretti

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisibussi peidetud salasigaretid
Reisibussi peidetud salasigaretid Foto: Maksu- ja tolliamet

Tollitöötajad avastasid Narva kaudu Eestisse tulnud turismibussist mitmesse kohta peidetud salasigarette, üks bussijuht tunnistas, et kavatses suitsud Rootsis maha müüa.
 

Laupäeval Narva tollipunkti kaudu Eestisse saabunud turismibussi läbivaatusel avastasid maksu- ja tolliameti töötajad kokku 220 000 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

Sigaretid olid peidetud bussiköögi mikrolaineahju alla, salongi tagumisse ossa ja alumise pagasiruumi kahekordse seina taha.

Turismibussis oli 19 reisijat ja kaks bussijuhti, kes ei soovinud midagi deklareerida. Buss oli teel Riiga, et sealt laevaga Stockholmi suunduda, kus oli plaanis sigarette turustada.

«Viimasel ajal on reisibussidest avastatud salasigarettide juhtumite ja koguste arv suurenenud, seaduserikkujateks on nii bussijuhid kui reisijad,» ütles Narva tollipunkti juhataja Voldemar Linno.

Kuna juhtumi osas sai kriminaalmenetluse seadustiku alusel mõista kahtlustatava isiku nõusolekul rahalise karistuse ja üks bussijuhtidest tunnistas oma süüd, siis tuli tal riigituludesse tasuda 1000 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles