Siiri Oviir: Eesti poliitikas läheb asi ainult hullemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikontrolör Mihkel Oviir ja Siiri Oviir
Riigikontrolör Mihkel Oviir ja Siiri Oviir Foto: Raigo Pajula

Postimees küsis eile presidendi vastuvõtul erinevatelt arvamusliidritelt, mis mulje jättis neile presidendi kõne. Alljärgnev on europarlamendi liikme Siiri Oviiri seisukoht.


Debatt oleks pidanud riigieelarve kärpimisel kindlasti olema, sest eelarvekärbe oli suur ja puudutas väga paljusid valdkondi. Ja kui siis opositsioon püüdis küsimusi esitada, tsiteeris meedia seda kui tsirkust.

Mina vaatan Eestis toimuvale kaugelt ja olen edasi nõus hommikul kell neli tõusma ning minema kell viis lennukile (ma muuseas armastan hommikuti kaua magada), sest Eesti poliitikas ei ole näha paranemise märke, vaid asi läheb hullemaks. Arusaam, et kui mina olen võimul, siis mina teen, mis mina tahan, ei ole demokraatia.

Demokraatia Euroopa mõistes on hoopis midagi muud. On koostöö ja arutamine. Selge see, et viimane sõna jääb enamusele, kuid tänast seisu on kurb vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles