Prokuratuur tunnistas Heete Simmi süütuks

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heete Simm
Heete Simm Foto: Küllike Rooväli

Riigiprokuratuur otsustas kuriteokoosseisu puudumise tõttu lõpetada Heete Simmi kriminaalmenetluse riigireetmisele kaasaaitamise osas.


Simmi kaitsja Sven Sillar ütles Postimees.ee'le, et sai just kätte süüasja lõpetamise määruse ning et Heete Simmile makstakse kinnipidamisasutuses veedetud aja eest hüvitist.

«Otsus oli õiglane, me võitsime,» ütles Sillar otsust kommenteerides ning lisas, et süüasja algusest peale on selge olnud, et Heete Simmi süü pole kuidagi tõstatud.

Sillar arvas, et prokuratuur võis Heete Simmi vahistamist kasutada tema abikaasale surve avaldamiseks.

Sillari ei usu spekulatsioone, nagu oleks osa Herman Simmi karistuse kokkuleppest olnud tema abikaasa vabastamine, sest temaga polnud selles küsimuses keegi ühendust võtnud.

Harju maakohus mõistis täna Herman Simmi süüdi riigireetmises ning asutusesisese teabe edastamises ja teda karistati kokkuleppemenetluse korras 12 aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega.

Ka mõisteti Simmilt välja kaitseministeeriumi esitatud tsiviilhagi kuriteoga tekitatud kahju  20 155 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles