Sisejuurdlus: politsei käitus Audrus kadunud naise otsimisel õigesti

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei viis läbi sisejuurdluse, et välja selgitada, kas politseinikud tegid kõik võimaliku, et leida mullu novembris Pärnumaal Audrus kadunuks jäänud 55-aastast naist.

Aprilli alguses esitati Erika Adamase mõrvas kahtlustatavale 34-aastasele Andresele kahtlustus ka 55-aastase Karin Mikiveri tapmises, kes jäi Audrus kadunuks juba eelmise aasta 27. novembril.

Kahtlustatava ütluste kontrollimisel leidsid tuukrid 17. aprillil Audrus Uruste jõest naisterahva torso. Mees tunnistas mõlemad mõrvad üles.

17. aprill alustati distsiplinaarmenetlust kontrollimaks Karin Mikiveri asukoha kindlakstegemiseks alustatud haldusmenetluse läbiviimise põhjalikkust. Menetluse eesmärgiks ei olnud tuvastada kellegi süüd, vaid pigem seda, kas midagi oleks saanud teha paremini ja tõhusamalt.

Nüüd, kui sisejuurdlus on tehtud, leiti, et politsei tegi kõik, mis võimalik, et teha kindlaks Mikiveri asukoht.

«Politseinikud tegutsesid sisuliselt ja eesmärgipäraselt Karin Mikiveri leidmiseks,» kinnitas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht. «Menetluse käigus ei tuvastatud, et midagi oleks vaja teisti teha või oleks tegemata jäänud.»

Ta lisas, et politsei kontrollis laekunud informatsiooni ja kogus ka ise informatsiooni Karin Mikiveri asukoha kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles