Mutli: «televiisoritega» Tallinnas taksot sõita ei tohi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso Viru tänava alguses.
Takso Viru tänava alguses. Foto: Toomas Huik.

Linnavalitsus valmistab ette taksoteeninduse eeskirja muudatusi, mis muuhulgas sätestavad taksode pagasiruumi suuruseks vähemalt 400 liitrit.


«Igasugused Toyota Yarised ja muud «televiisorid», mis praegu Tallinnas taksot sõidavad, on varsti minevik,» ütles abilinnapea Jaanus Mutli tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil.

Veel üks oluline muudatus Tallinna taksonduses on abilinnapea sõnul see, et kesklinna tasulisel parkimisalal on taksojuhil väljaspool taksopeatust kliendi ootamine edaspidi keelatud, välja arvatud tellitud taksod. Ta lisas, et seda muudatust silmas pidades on linnavalitsus sel aastal loonud kesklinna mitu uut taksopeatust.

Kesklinna kaks magusamat taksopeatust otsustas linnavalitsus enampakkumisel rendile anda. «Tegemist kohtadega, mis on kõigile teada. Üks on Viru tänava alguses asuv taksopeatus, kuhu tekib seitse taksokohta. Teine on endise Leiburi kaupluse juures Suur-Karja tänaval, kuhu tekib viis taksokohta,» ütles Mutli. Viru tänava taksopeatuse rendihind algab 21 000 kroonist ja Suur-Karja peatuse rent 15 000 kroonist kuus.

«Tegemist on Tallinna taksonduse kõige kuumemate kohtadega, kus täna valitseb niinimetatud taksomaffia. Meie üks eesmärk ongi luua sinna ametlikud taksopeatused, nii et seal pakuksid teenust korralikud taksojuhid linlastele taskukohase hinna eest,» lausus abilinnapea.

Ta lisas, et tegemist on ajaloolise otsusega, kuna linn pole varem ühtegi taksopeatust rendile andnud. «Ma olen kindel, et konkurss tekitab väga palju kära ja pingeid, aga meie kindel eesmärk on see, et taksoteenus oleks kvaliteetne ning selle tõttu on konkursi tingimused üsna karmid. Tallinnas on võib-olla viis-kuus taksofirmat, mis suudavad neid tingimusi täita,» arvas Mutli.

Muuhulgas peab pakkujal olema ette näidata 30 alla viie aasta vanust taksot, mille roolis on juhid, kellel pole ainsatki haldus-, väärteo- või kriminaalkaristust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles