Haridustöötajate liit astus TALOst välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Sven Rondik..
Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Sven Rondik.. Foto: Peeter Langovits.

Eesti Haridustöötajate Liit otsustas teenistujate ametiliitude keskorganisatsioonist TALO välja astuda, olles rahulolematu katusorganisatsiooni tegevusega oma liikmete huvide eest seismisel.

Haridustöötajate liidu volikogu tegi otsuse TALOst välja astuda eelmisel neljapäeval, ütles liidu juht Sven Rondik. Ta viitas, et eelmisel päeval tegi sama otsuse Universitas ning koolijuhtide liit lahkus organisatsioonist juba eelmisel aastal, seega ei ole TALOs nüüd enam hariduse valdkond esindatud.

«TALO ei ole suutnud seista oma liikmete huvide eest, näiteks uue töölepinguseaduse arutelus. Me ei ole TALO kui keskliidu tegevusega rahul real põhjustel: töö on väheaktiivne, nende tegevusest on vähe kuulda, me ei tunne sellest tegevusest abi,» loetles Rondik.

Väheoluline polnud ka põhjus, et keskorganisatsioon kaalus tõsta liikmemaksu, mida haridustöötajate liit maksab praegu niigi sadu tuhandeid kroone.

«Varem oli TALO küllaltki aktiivne, võttes sageli ühiskonnas keeruliste probleemide teemal sõna, kuid nüüd on nii sõnavõtud kui liikmesliitude koordineeritud tegevus jäänud soiku.»

Rondik viitas ka sellele, et organisatsioon ei ole võtnud kuulda nõu selle kohta, kuidas paremini oma tegevust rahastada, näiteks projektide kaudu. «Ehkki haridustöötajate liit on korduvalt teinud ettepanekuid töö parandamiseks-arendamiseks, oleme jäänud hüüdjaks hääleks kõrbeks. Pole ju mõtet tegutseda, kui ühist tegevust pole,» võttis Rondik kokku.

Haridustöötajate liidul on üle 11 000 liikme, sinna kuulub 67 protsenti munitsipaalkoolide õpetajatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles